Naš Svet > Kuća i dvorište > OVO JE KUĆA OD 6.000 EVRA: Rešite stambeno pitanje jeftino…

OVO JE KUĆA OD 6.000 EVRA: Rešite stambeno pitanje jeftino i pametno!

Među najpristupačnijim izloženim projektima na Međunarodnom sajmu građevinarstva u Beogradu bile su montažne kuće. Montažne kućesu 30 odsto jeftinije od tradicionalnih, pa tako vikend kuća od 31 kvadrat košta 6.040 evra, a stambena od 100 kvadrata 16.180 evra.

Kuća za četvoročlanu porodicu, po principu “ključ u ruke”, može da se dobije za 25.000 evra, a u sivoj zoni za 180-200 evra po kvadratu, prenosi “Espreso“…

– Montažne kuće su česte u svetu. A i kod nas postaju sve popularnije. Jeftine, tople, ekološke i useljive kroz samo nekoliko dana, a vek materijala koji koristimo je 100 godina – objasnio je jedan građevinac.

Proizvođači ističu i da su montažne kuće mnogo fleksibilnije od zidanih, te im zemljotresi, olujni vetrovi i poplave ne mogu ništa.

– Ljudi čije su kuće prije poplavljene, najbrže su rešili taj problem. Tokom poplava u Obrenovcu voda nije odnela nijedan montažni objekat – rekli su u jednom preduzeću, dok su u drugom objasnili da koriste negorivi materijal, kako se u slučaju požara kuća ne bi urušila.Foto: montaznekucedomtera.rs

Proizvođači kažu da popularnost ovih kuća raste jer mlađe generacije sve češće žele da njihovi domovi nose njihov lični pečat, pa uz tipske kuće imaju i opciju “po želji kupca“.

– Naša arhitektkinja je tu da osmisli kuće u skladu sa idejama vlasnika. Nedavno je klijent hteo da mu samo jedna strana kuće bude zidana, a preostale tri u staklu, da sam izabere pločice i raspored prostorija i mi smo mu u svemu izašli u susret -ponosni su u jednoj firmi.

Napomena: Ovo nije reklama, o proizvođačima se informišite na sajmovima, pratećim brošurama i internetu.

Podelite sa prijateljima
Komentari