Naš Svet > Kuća i dvorište > Par je potpuno preuredio svoju garažu. Sada je prolaznici…

Par je potpuno preuredio svoju garažu. Sada je prolaznici miješaju sa kafićem!

Bryan i Jen Danger, nisu samo par sa zanimljivim prezimenom, oni djele jedinstven osjećaj za uređenje prostora. Zajedno su pretvorili svoju garažu u kul malu kućicu.

Na početku nisu znali kako će porodica i prijatelji reagovati na njihovu neobičnu ideju o stanovanju. Bryan je rekao su mislili da će ih komšije smatrati ludima jer se s le u garažu, ali su na kraju bili oduševljeni, piše “magazin.ba”…

Trošak je bio prevelik, pa su odlučili da će sav posao obaviti sami. Kroz istraživanje i disciplinu pretvorili su se u prave “uradi to sam” superheroje.

Prvo su pronašli mjesto koje će im pomoći da naprave sav svoj namještaj. Naučili su se vještini stolarstva vi napravili su jedinstven namještaj za koji slobodno mogu reći da je njih proizvod. Ovo je bio način da opreme svoj dom sa malim komadima kao što su stolice i stolovi.

Ekonomska situacija je ispala jako dobra. Par je imao moderno opremljen prostor napravljen od metala i drveta. Bryan je rekao “Sveukpan izgled i osjećaj u našem domu je nekako postao veoma industrijski. To nam nije bila namjera, ali sve smo pravili ručno zato što se uklapalo s onim što imamo i sa našim budžetom.”

Iako je par odbacio većinu stvari koje je posjedovao ipak je imao potrebu za nekim osnovnim stvarima. Bryan je rekao da su htjeli da sve stvari imaju više od jedne namjene.

Npr.: šank se također okreće tako da se može pretvoriti u duplo veći prostor i može biti što za večeru za 6 ljudi.

Njihove stepenice se mogu povući u zid kako bi se povećao prostor.

Vrata imaju poseban sistem tako da se mogu potpuno otvori prema dvorištu. To daje osjećaj otvorenog prostora.

Ako vas zanima, ovo nije najmanji prostor u kojem su živjeli. Živjeli su u autobusu na putu. Nakon godinu i po takvog života, par se vratio u Portland Oregon, kako bi pustili svoje korijene.

Pripremali su da se vrate u svoju kuću, ali ljudi kojima su je iznajmili željeli su da ostanu u njoj. Tada su shvatili da ne trebaju trosobnu kucu. Pogledali su u svoju praznu garažu i shvatili šta ustvari žele.

O životu u malim prostorima Jen kaže “Kada smanjite prostor i riješite se većine stvari, shvatite da je to prava sloboda i jednostavnost.”

Pogledajte video koji vam pokazuje kako garaža može biti pretvorena u modernu organiziranu kućicu.

Da li trenutno živite u malom domu? Da li ste ikada razmišljali o rješavanju viška stvari kao što su to uradili oni? Voljeli bi da čujemo vaše mišljenje. Podijelite ga s nama u komentarima.

Podelite sa prijateljima
Komentari