Naš Svet > Vesti > BIZARNO: IZGUBIO POLA LOBANJE KADA JE PAO I UDARIO GLAVOM…

BIZARNO: IZGUBIO POLA LOBANJE KADA JE PAO I UDARIO GLAVOM OD BETON

Da doktori nisu odstranili deo lobanje, sasvim je sigurno da Rumun Elvis Romero ne bi preživeo. Deo koji nedostaje mogao bi biti zamenjen protezom, ali nesrećni mladić nije u finansijskoj mogućnosti da plati ovaj zahvat.

Rumun Elvis Romero (24), doživeo je tešku povredu na poslu, dok je radio na građevini, kada je sa dva metra pao i udario glavom u beton. Od tada ovaj mladić ima samo jednu polovinu lobanje.

– Nesreća koja se dogodila pre godinu dana, ostavila je po Elvisa ozbiljne posledice. Nekoliko dana je proveo u komi i tek kada je izašao iz bolnice shvatio je ozbiljnost povrede – rekao je Aleks Prunean, novinar koji je napravio intervju sa nesrećnim mladićem.

Foto: Profimedia

Pri padu od dva metra njegova lobanja se polomila, a kada je krv dospela u njegov mozak bio je podvrgnut operaciji i pravo je čudo što je preživeo.

Da doktori nisu odstranili deo lobanje, sasvim je sigurno da Elvis danas ne bi bio živ. Deo koji nedostaje mogao bi biti zamenjen protezom, ali nesrećni mladić nije u finansijskoj mogućnosti da plati ovaj zahvat.

Foto: Profimedia

Do operacije, Elvis Romero će živeti u strahu jer bi i najmanji udarac mogao biti smrtonosan po njega, s obzirom da levu stranu “štiti” samo tanak sloj kože.

Ovo nije jedini slučaj u svetu da neko živi sa samo jednim delom lobanje. Podsetimo,Antonia Lopeza Čaja iz Los Anđelesa, radnik jedne firme za obezbeđenje je udario metalnom šipkom i tom prilikom mu je smrskao lobanju. On je tužio tu firmu i odlukom suda su morali da mu plate odštetu od 58 miliona dolara.

Izvor: Telegraf.rs.

Podelite sa prijateljima
Komentari