Naš Svet > Vesti > ČOVEK HODA SAMO UNAZAD VEĆ 25. GODINA

ČOVEK HODA SAMO UNAZAD VEĆ 25. GODINA

Terorizam je mnogo porastao na globalnom nivou. Omladina je u velikoj zabludi. Ne osuđuju toliko ratova, a svašta pričaju za moje kretanje u poslednjih 25 godina. Moja jedina želja je mir u svetu – rekao je Mani Manitan.

Mani Manitan je Indijac koji već 25 godina hoda unazad kako bi dostigao mir u svetu. On je zaboravio da se kreće normalnim korakom unapred, prenosi “Dnevni“…

Ovaj čovek je 1989. godine odlučio da zbog niza nasilnih obračuna u svojoj domovini, u znak protesta na krajnje neobičan način pokaže svoje nezadovoljstvo.

Uspeo je da, umesto da se kreće unapred, hoda unazad i to u svim prilikama. Bilo da je u pitanju šetnja na ulici, ulazak u javni prevoz ili penjanje uz stepenice.

Međutim Mani je, koji sada rukovodi jednim mobilnim šopom u okrugu Tirupatur, zaboravio kako da korača normalno.

– Normalan hod je za mene izazov. Moj um je zaboravio kako se to radi. Za mene je hodanje unazad sasvim regularno – rekao je on.

– Život mi je bio pun borbe, žrtve, dostignuća i protesta tako da nemam problem s tim da nastavim ovako da se krećem dokle god se ne postigne mir u svetu – istakao je Mani Manitan.

Jedan od prvih njegovih podstreka je bio taj da go hoda iz svog rodnog grada do Čenaja, koji su udaljeni nešto više od 482 kilometara.

– Terorizam je mnogo porastao na globalnom nivou. Omladina je u velikoj zabludi. Ne osuđuju toliko ratova, a svašta pričaju za moje kretanje u poslednjih 25 godina. Moja jedina želja je mir u svetu – zaključio je Mani.

Video:

Pogledajte video i podijelite sa prijateljima…

Podelite sa prijateljima
Komentari