Naš Svet > Vesti > ČUDO! Rodila se devojčica koja je začeta pre 25 godina!

ČUDO! Rodila se devojčica koja je začeta pre 25 godina!

Žena iz Tenesija je prošlog meseca rodila bebu iz embriona smrznutog 1992. godine.

Tina (26) i Bendžamin Gibson (33) su 25. oktobra postali ponosni roditelji Emme Wren. Emma je prilikom porođaja bila teška oko 2,9 kilograma i dugačka oko 50 centimetara. Emma drži rekord najdublje zamrznutog embriona koji je kasnije rođen, prenose mediji

Tina i njezin muž su odlučili potražiti pomoć u Nacionalnom centru za donaciju embriona (NEDC) u Knoxvilleu u kojem se nalaze embrioni koje njihovi biološki roditelji nisu iskoristili.

Centru su donirani embrioni iz svih 50 američkih saveznih država kao i iz stranih zemalja. Emma je smrznuta u oktobru 1992. kada je njena majka Tina bila stara samo 18 meseci. Embrion je odmrznut u martu ove godine i umetnut u maternicu dva dana kasnije. Bračni par Gibson, koji ne može imati dece jer Benjamin pati od cistične fibroze, razmišljao je usvajanju deteta pre nego što je pristao na “usvajanje”.

– Emma je slatko čudo. Izgleda savršeno – rekao je Benjamin.

– Taj zametak i ja smo mogle biti najbolje prijateljice – rekla je Tina.

U centru navode da 49 posto veštačkih oplodnji završi rođenjem. Oko tri četvrtine doniranih embriona preživi zamrzavanje u proces otapanja. Jeffrey Keenan, medicinski direktor centra kaže kako imaju privilegiju pomoći parovima da postanu roditelji, piše AJC.com.

– Nadam se da će ova priča potaknuti ostale da doniraju “ostavljene” zametke obiteljima koje ih žele – rekao je Kenan.

Podelite sa prijateljima
Komentari