Naš Svet > Vesti > Doktori ne pamte ovakav slučaj: Djevojčica (13) se…

Doktori ne pamte ovakav slučaj: Djevojčica (13) se porodila i donijela na svijet djevojčicu!

Kako saznaju mediji, beba je dobro, dok se djevojčica nalazi na intenzivnoj njezi.

Djevojčica iz Niša, stara svega 13,5 godina porodila se u Ginekološkoj klinici “Narodni front” i na svet donijela djevojčicu, tešku skoro tri kilograma.

Ona je u poodmakloj trudnoći, u 38. nedjelji, primljena u “Front” i iznenadila sve ljekare, koji se dosad nisu susretali sa ovakvim slučajem, u koji će morati da se uključi i socijalna služba, s obzirom na to da se radi o maloljetnom djetetu.

Nakon dvije nedjelje, ona je ponovo primljena u porodilište i u utorak uveče rodila je zdravu djevojčicu.

Tokom dana ljekari su joj dali epidural, kako bi lakše podnijela sve, ali se porođaj u jednom trenutku iskomplikovao jer je mlada mama odjednom dobila temperaturu, zbog čega je na kraju porođaj završen carskim rezom, prenosi “Blic“.

Ova maloljetnička trudnoća nije sakrivena od roditelja, budući da je majka svakodnevno posjećivala dok je bila u bolnici, a djevojčica je i udata za dječaka starog 15 godina, sa kojim je sada i dobila dijete.

Inače, prema statistici, u “Narodnom frontu” u 2015. godini bilo je 2.293 maloljetničkih trudnoća koje su se završile rađanjem. Čak 25 porodilja bilo je mlađe od 15 godina. Isto tako, 631 djevojčica je odlučila da ne rodi bebu, odnosno prekinule su trudnoću. Od tog broja, dvije su bile mlađe od 15 godina.

Podelite sa prijateljima
Komentari