Naš Svet > Vesti > Evo zašto treba da ostanemo kod kuće: Strašan snimak iz…

Evo zašto treba da ostanemo kod kuće: Strašan snimak iz bolnice u Milanu, pacijenti leže u hodnicima!

U Italiji je juče bio najteži i najsmrtonosniji dan od početka pandemije korona virusa. Kako su preneli mediji, za 24 sata umrlo je 475 osoba zaraženih novim korona virusom, najviše do sada u jednom danu.Advertisements

Koliko je teška situacija u zemlji, a pogotovo u regionu Lombardije, koja je najteže pogođena, govori snimak iz jedne bolnice koji se širi društvenim mrežama.

Kako broj obolelih drastično raste, u bolnicama nema dovoljno mesta da se smeste svi kojima je potrebna medicinska pomoć. Tako se na ovom snimku mogu videti pacijenti kako leže na krevetima u hodnicima, jer su sobe prepune.

Dok su neki samo sa maskama na licima, drugi su prikačeni na respiratore ili neke druge medicinske uređaje.

U sobama niko ne govori, čuju se samo mašine, otkucaji srca i otežano disanje. Oko kreveta su lekari, od glave do pete u zaštitnoj opremi.

Pacijenti, verovatno sa lakšom kliničkom slikom, poređani su u hodnicima jedan iza drugog. Neki leže na krevetima, drugi sede u invalidskim kolicima.Advertisements

Italija je prvo žarište novog virusa u Evropi, koji je do sada odneo 2.978 života, dok je broj obolelih porastao na 35.713.

Na intenzivnoj nezi leži 2.257 bolesnika. Kako je broj obolelih, ali i umrlih drastično rastao iz dana u dan, zemlja je uvela potpunu blokadu i zabranila kretanje građana.

(izvor: Telegraf.rs)

Podelite sa prijateljima
Komentari