Naš Svet > Vesti > Hirurg uhvaćen kako spava na poslu: Odradio je 5 operacija…

Hirurg uhvaćen kako spava na poslu: Odradio je 5 operacija u smjeni od 28 sati

Mnogi doktori i medicinsko osoblje su pretrpani poslom, te moraju raditi smjene duže od 24 odjednom, samo da bi ispunili potrebe ljudi, ali mi to često ne vidimo dok vršimo pritisak na njih da nam pomognu.

Dok mi ne možemo kriviti pacijente i njihovu rodbinu, zbog vršenja pritiska na medicinsko osoblje, da bi se što prije ispunile njihove potrebe, često ne vidimo da oni ne stignu ni da jedu na vrijeme da bi spasili tuđe živote.

Jedan od takvih je hirurg dr. Luo Heng koji radi u bolnici u Anhui provinciji u Kini, i nedavno je uhvaćen kako spava na dužnosti. Umjesto da se okome na njega, počeli su ga hvaliti na društvenim mrežama nakon što su saznali da je zadrijemao na podu, nakon što je obavio 5 operacija u 28 sati.

Mnogi od nas ne bi preživjeli da ne spavaju 24 sata, dok drugi ne funkcionišu dobro nakon 16 sati. Za razliku od toga, dr. Heng redovno radi duge smjene i samo uspije brzo odspavati u međuvremenu.

To je razlog zašto ga mnogi ljudi hvale nakon što se ova fotografija pojavila na internetu. Mnogi su izrazili brigu zbog njegovog zdravlja, naročito ako stalno radi ovako duge smjene.

Drugi su također zabrinuti da doktori nisu potpuno kompetentni da se brinu o svojim pacijentima ako se nisu dobro odmorili, i da to može uticati na njihovu sposobnost donošenja odluka.

Šta vi mislite o tome?

Podelite sa prijateljima
Komentari