Naš Svet > Vesti > HTIO IZBIJELITI ZUBE, SKORO JE UMRO, A SAD IMA I RUPU U GRLU

HTIO IZBIJELITI ZUBE, SKORO JE UMRO, A SAD IMA I RUPU U GRLU

Britanac Jake Barrett (22) skoro je umro nakon upotrebe trakica za izbjeljivanje zuba. Barrett je htio imati bijele zube kao njegov omiljeni glumac Channing Tatum, piše Source.

Kupio je 3D Crest White trakice i platio ih 65 funti. Nakon 48 sati, ispod jezika mu se počela stvarati cista. Šest je dana trpio bolove, a onda je otišao u bolnicu. Liječnici su pronašli cistu punu hidrogen peroksida. Analiza je pokazala da je u trakicama koje je Barrett koristio bilo 15 posto hidrogen peroksida. Operisali su ga tri sata i sada ima rupu ispod brade.

– Ljekar mi je rekao da je cista bila veličine grejpa, da je mogla puknuti svaki čas i da mi je hidrogen peroksid mogao iscuriti u grlo. Da se to dogodilo, otrovao bi se peroksidom i umro bi – rekao je Barrett u izjavi za Daily Mail.

Dodao je kako nije siguran zašto se cista formirala, ali je bio siguran da će penicilin koji je tada uzimao zbog druge bolesti, izliječiti i cistu.

– Ali narednih dana bilo je sve gore. Jedva sam gutao juhu. tada sam otišao u bolnicu – rekao je Barrett.

Liječnici su mu morali izvaditi i jedan zub koji je peroksid uništio. U bolnici je bio deset dana, piše u utorak .

– Htio sam imati osmijeh kao glumci u Hollywoodu. Nije mi jasno zašto prodaju takve proizvode ako nisu sigurni – zapitao se Barret.

Portparol firme rocter & Gamble koja je vlasnik Cresta kaže kako im je žao zbog toga što se dogodilo Barrettu i žele mu da se što prije oporavi. Kažu kako nisu upoznati s detaljima slučaja, ali da žele biti i da ga žele istražiti.

Podelite sa prijateljima
Komentari