Naš Svet > Vesti > Ima 29 godina, ne želi djecu i hoće trajnu sterilizaciju.…

Ima 29 godina, ne želi djecu i hoće trajnu sterilizaciju. Ovo su njeni razlozi

Kako sam sigurna da ne želim djecu i da se moja odluka neće nikada promijeniti, pomislila sam da je sterilizacija ipak najbolja odluka, ipak da bih mogla da obavim tu intervenciju potrebna mi je saglasnost mog ginekologa koji me je odbio svaki put kada bih to tražila.

“Vjerujem da mnogim ženama odgovara hormonska kontracepcija, ali meni ne. Iako sam promijenila različite vrste, uvijek sam osjećala bar jedan nus efekat; nesvjesticu, natečenost, mučninu ili probleme sa kožom”, piše “Blic“…

Od 26 godine podnosim zahtijev za sterilizaciju i svake godine su me odbili. Zbog čega?

Nemam 16 godina da bi moja odluka mogla da se protumači kao nezrela ili nesavijesna. Veoma dobro znam šta želim ili ne želim u životu, a takođe smatram da bi ovaj postupak znatno olakšao život.

Svake godine ginekolog mi argumentuje svoju odluku tako što mi kaže da sam previše mlada za tako drastične poteze. Ipak, to nije tačno.

Kako da znam da nikada neću željeti djecu?

Teško je objasniti tako nešto. To bi bilo kao da objasnite zbog čega vam se neka osoba ne dopada, ili zbog člega vam se ne jede pizza za večeru, nego sendvič.

Znam samo da nemam materinski instinkt, nikada ga nisam ni imala. Čak ni naznaku.

Ni moja majka nije željela djecu, ali ju je tata nagovorio. Nakon toga se preudala, a njen tadašnji suprug je takođe insistirao da imaju zajedničku decu, pa je nakon mene rodila još troje.

Nikada nije imala novca, nikada nije imala slobodu, bila je nesretna zbog izbora koji je napravila pod tuđim pritiskom.

Nikada ne bih željela da mi se dogodi tako nešto. Potpuno je razumijem i saosjećam sa njom.

Nekim, zapravo mnogim majkama oduzimanje slobode ne smeta. Naprotiv, uživaju u tome. Često čujem ljude kako govore: “Moj život su moja djeca”. Tada zašutim.

Ne želim takav život. Želim slobodu, karijeru, noćne izlaske ili izležavanje kod kuće uz film i kokice. Ne želim da svoj život podređujem bilo kome.

Ukoliko bih obavila sterilizaciju, to bilo trajno rješenje za moje probleme. U svakom slučaju ako se ikada predomislim, mada sam sigurna da neću, uvijek bih mogla da usvojim dijete.

Za sada mi smeta hormonska terapija i ne želim da budem toliko ovisna o pilulama. Ipak, moj ginekolog se ne slaže sa ovom odlukom.

Ova intervencija bi me koštala oko 1.500 dolara, ali je neophodno da imate određene godine i naravno saglasnost ginekologa. Jedan doktor je čak otišao toliko daleko da mi je rekao da će obaviti sterilizaciju ukoliko prvo rodim bar jedno dijete.Loading..

Frustrirana zbog ovakve situacije odlučila sam se da svoja razmišljanja podijelim javno i na taj način podstaknem polemiku na ovu temu.

Šta vi mislite o njenoj odluci? Da li je u pravu, ili ne?

Podelite sa prijateljima
Komentari