Naš Svet > Vesti > Jako opasna moda: Ove uske farmerke su zamalo ubile…

Jako opasna moda: Ove uske farmerke su zamalo ubile 52-ogodišnju ženu.

Ova britanka Jane Rylance bila je pozvana na prijateljicinu rođendansku zabavu, te je odlučila da nosi svoje crne uske farmerke.

Pošto je Jane dobila ne težini, kada je obukla farmerke osjetila je da su joj mnogo uže nego prije. Iako su joj bile jako neudobne, ona je odlučila da ih obuče i napravila je jednu jako opasnu grešku, piše “Virealno“…

Dok je plesala te večeri, izgubila je svijest.

Iako se oporavila nakon par minuta, znala je da je vrijeme da ide kući da se odmori. Kada je sutradan probudila šokirala se kada je vidjela koliko su joj noge otekle. Odmah je otišla u bolnicu gdje su doktori donijeli brzu dijagnozu: “compartment syndrom”. To je poremećaj koji je uzrokovan oštećenjem nerava i mišića, zbog prevelikog pritiska na tkivo.

“Farmerke su doslovno istiskale život iz mojih nogu”, rekla je Jane. Lijeva noga joj je odmah morala biti otvorena da bi joj smanjili pritisak na nerve. Doktori su joj rekli kako je bila samo sat vremena udaljena od amputacije.

Morala je odraditi još tri operacije. Preživjela je sve ovo, ali ožiljci na nogama će joj uvijek biti podsjetnik koliko je blizu bila da ih izgubi.

“Osjećam se zahvalno što sam još uvijek živa. Moda jednostavno nije vrijedna noćne more koju sam doživjela. Nikada više neću obući uske farmerke. One mogu ubiti i trebale bi doći za zdravstvenim upozorenjem.”, kaže Jane.

Ona se nada da će pričanjem ove priče pomoći ljudima da izbjegnu ovakve situacije.

Podelite sa prijateljima
Komentari