Naš Svet > Vesti > MORBIDNO: 2.000 NADRILEKARA ZARAĐUJE NA TUĐOJ NEVOLJI

MORBIDNO: 2.000 NADRILEKARA ZARAĐUJE NA TUĐOJ NEVOLJI

Od oko 120.000 obolelih od raka u našoj zemlji, njih 80.000 koristi razne pomoćne preparate i na njih nažalost daje čitavo bogatstvo.

Nadrilekari i razni drugi prodavci lažne nade mnogim porodicama obolelih od karcinoma izvlače poslednji novac. “Čudotvorne” koktele naplaćuju po nekoliko stotina evra. Obećavaju provereno lečenje raka, a najčešće su u bočicama obične “šećerne vodice”, pišu “Večernje novosti” a prenosi “Telegraf“…

Niko ne zna koliko tačno proroka i iscelitelja ima u našoj zemlji, a nezvanične procene su da ih je najmanje 2.000. Jedno istraživanje Instituta za onkologiju pokazalo je da dve trećine obolelih od karcinoma, u borbi protiv opake bolesti poseže za alternativnom terapijom.

To bi praktično značilo da od oko 120.000 obolelih od raka u našoj zemlji, njih 80.000 koristi razne pomoćne preparate. Nažalost za njih se daje čitavo bogatstvo jer takozvana mineralna terapija košta do 350 evra, dok se kubanske “vidatoks” kapi, nabavljene u Albaniji, putem Interneta, prodaju za 240 evra po bočici od 30 mililitara.

Ovaj problem godinama se ne rešave zato što tužilaštva reaguju samo kada nastupe izuzetno teške posledice po pacijenta. Rodbina mnogih i onako očekuje težak kraj za svog najmilijeg pa se ne iznenadi kada on premine posle alternativne terapije, ne doživljava to kao prevaru, pa nikog i ne prijavljuje.

Podelite sa prijateljima
Komentari