Naš Svet > Vesti > MORBIDNO: TROVALA ZDRAVU ĆERKICU HEMOTERAPIJOM DA BI JE…

MORBIDNO: TROVALA ZDRAVU ĆERKICU HEMOTERAPIJOM DA BI JE SAŽALJEVALI NA FEJSBUKU!

Australijanka je fotografisala svoju devojčicu kao se previja u bolovima da bi kačila te strašne slike na Fejsbuku i uživala u saosećanju drugih, a osuđena je na šest godina robije.

Žena iz Brizbejna (23), koja je četvorogodišnju ćerkicu skoro godinu dana trovala lekovima protiv raka da bi postala popularna na Fejsbuku, osuđena je na šest godina robije, javlja AFP, prenose “Beonews“…

Ta žena, čije ime nije navedeno u interesu njenog deteta, bila je aktivna na grupi „Fight for life“ na Fejsbuku i uživala je u pažnji i saosećanju brojnih članova i prijatelja grupe. Svojoj devojčici davala je opasne lekove, koji joj upšte nisu bili potrebni jer je zdrava, a kad bi lekovi počeli da deluju i dete počelo da se previja i plače od bolova, fotografisala ju je i objavljivala te slike u grupi.

Zdrava devojčica je, pod dejstvom hemoterapije, obolela i koštana srž je počela da joj propada.

Žena je priznala svoje zlodelo i navela da je lekove za hemoterapiju kupovala na internetu.

„Davala je opasne lekove svojoj ćerki znajući da će joj oni ozbiljno naškoditi“, rekao je tužilac Glen Keš.

„Morate biti svesni ozbiljnosti štete koju ste naneli vašoj ćerki“, kazao je sudija Toni Rafter i dodao da je detetu život bio ugrožen i da je trpela strašne bolove. Kazna je mala zato što je utvrđeno da „majka“ boluje od mentalnog poremećaja.

Sudija Rafter je devojčicu dao njenoj baki i dedi, koji su je rado prihvatili. Za ovih nekoliko meseci koliko se proces vodio, malena se oporavila i počela da napreduje.

Podelite sa prijateljima
Komentari