Naš Svet > Vesti > NEČUVENO: Traže novac za odgoj i školovanje – Par tuži…

NEČUVENO: Traže novac za odgoj i školovanje – Par tuži bolnicu zbog neuspjelog abortusa prije 14 godina

Giuseppe i Aurora Bellandi iz italijanskog grada Rimini odlučili su tužiti bolnicu zbog neuspjelog abortusa prije 14 godina.

Oni traže odštetu u iznosu od miliona eura, tvrdeći da im je neuspjelo okončanje trudnoće prouzrokovalo psihičke traume i finansijske probleme, presnosi “Faktor“…

Aurora se podvrgnula operaciji 2000. godine kada je par, koji je imao odraslog sina, otkrio da očekuju dijete. Budući da je Aurora imala 43 godine, paru je rečeno da je operacija naophodna kako njen život ne bi bio doveden u opasnost. Osim toga, par nije mogao finansijski priuštiti podizanje još jednog djeteta, zbog čega su se složili da je prekid trudnoće najbolji izbor. Međutim, operacija nije uspjela, a u vrijeme kada su to otkrili nije je bilo moguće ponoviti budući da je u Italiji abortus zabranjen nakon 21 sedmice trudnoće.

Trudnoća i porod su bili problematični zbog čega je par tužio doktore 2008. godine za fizičku štetu koju su nanijeli majci. Dobili su odštetu u iznosu od 120.000 eura, piše “Daily Mail”.

Sedam godina kasnije par se i dalje bori sa finansijskim problemima zbog čega su odlučili tužiti bolnicu koju smatraju odgovornom za rođenje njihove kćerke Elise. Budući da je bolnica kriva, ona bi trebala snositi troškove Elisinog odgoja i školovanja, smatraju njeni roditelji.

“Rečeno nam je da moramo okončati trudnoću. Ostali parovi mogu sami odlučiti da li žele ili ne žele zadržati dijete. Mi nismo odlučivali ni o čemu. Rekli su nam da moramo imati abortus, a kasnije da to nije moguće. Oni su odlučivali o svemu. Budući da su odlučivali o svemu, trebaju preuzeti odgovornost. Ja ne želim postati milioner, želim samo dovoljno novca za svoju kćerku kako bi mogla studirati. U Italiji djeca moraju preuzeti dugove svojih roditelja kad oni umru, a ja to ne želim za svoju kćerku”, rekao je Giuseppe.

Situacija se dodatno pogoršala kada je Aurori dijagnostifikovana Parkinsonova bolest, a Giuseppe ostao bez posla prije pet godina. Par tvrdi da jedva preživljava, a pomaže im sin Marco koji je napustio karijeru fudbalera kako bi počeo zarađivati.

Dok bi mnogi roditelji krili od svoje djece da su bila neželjena, Giuseppe i Aurora su uvijek bili iskreni prema Elisi koja podržava tužbu.

“Ona zna sve. Za nju to nije uznemiravajuće. Ako samo glumi da joj ne smeta, onda je najbolja glumica na svijetu”, rekao je Guseppe, dodavši da je Elisa njihova kraljica, pametna i lijepa djevojka koja zaslužuje da ima sve što želi, a sad jednostavno nema dovoljno.

Podelite sa prijateljima
Komentari