Naš Svet > Vesti > OPREZ! Izgubio je 75% svog vida zbog IGRAČKE koju i mnogi…

OPREZ! Izgubio je 75% svog vida zbog IGRAČKE koju i mnogi od vas kupuju svojoj djeci

Najnoviji slučaj dogodio se u Australiji kada je dijete, igrajući se igračkom koju je dobio od roditelja, izgubio 75% svog vida, trebalo bi da bude za nauk svim roditeljima!

Sigurno se i vaše dijete igralo ovom igračkom, makar jednom. Veoma je popularna među omladinom, ali i starijima, piše “Like Mag“…

To je laserski pokazivač, igračka koju djeca vole, jer baca crveni snop svjetlosti na velikoj udaljenosti. Najgore od svega je da je mališan sve to radio na očigled svojih roditelja, koji su svjesno učestvovali u njegovom oštećenju vida.

igracka-75-vida-2-300x300

Dan za danom, on je sve lošije vidio. Šestogodišnji dječak morao je biti odveden kod oftalmologa, gdje su pregledom utvrđene opekotine na zadnjem dijelu oba oka. Dječak nije trpio nikakav bol, ali je na kraju ipak imao samo 25% vida.

Njegova povreda može se eliminisati samo operacijom, nikakave naočare niti kontaktna sočiva ne pomažu!

igracka-75-vida-3

U mnogim zemljama, ovakvi laseri su sasvim normalna pojava u prodavnicama igračaka, ali valja napomenuti da se u mnogim od njih prodaju laseri sa znatno manjom snagom. Ovaj dečko nije imao tu sreću, jer su njemu roditelji nabavili izuzetno jak laser.

Podelite sa prijateljima
Komentari