Naš Svet > Vesti > Ovo je najpoznatiji JUGOSLOVENSKI LOPOV ikada: DŽEPARI…

Ovo je najpoznatiji JUGOSLOVENSKI LOPOV ikada: DŽEPARI ENGLESKU POLICIJU NA NJIHOVE OČI! (VIDEO)

Bora Milojković je postigao svetsku slavu zahvaljujući džeparenju. Proputovao je svet nastupajući u jednom od najpoznatijih cirkusa na svetu, a ispred kamera je krao od policajaca Skotland Jarda njihove novčanike.

Printskrin: Youtube/British Pathé

Ubedljivo najpoznatiji lopov iz Srbije koji je svojevremeno postao svetska zvezda, zaradio međunarodnu slavu i ogroman novac zove se Bora Milojković, u svetu poznatiji pod umetničkim imenom “Borra Kralj Džeparoša”. On je živeo polovinom 20. veka i svoju veliku slavu koju je stekao duguje predstavama u jednom od najpoznatijih evropskih cirkusa, švajcarskom “Circus Knie”, piše “Telegraf”…

Specijalnost mu je bila veština da gledaocu koga izvede na binu ukrade novčanik iz džepa, koji bi se nakon toga pojavio u džepu drugog posmatrača predstave na drugoj strani cirkusa! Pored toga, mogao je da sagovorniku skine sat s ruke, tregere s pantalona i naočare s nosa, a da to on uopšte ne primeti.

On je ovu tačku usavršavao i doveo je do perfekcije. Ubrzo, njegovu moć su primetili i policajci iz britanskog Skotland Jarda, pa su ga unajmljivali da im održi predavanja o tehnikama džeparenja.

Printskrin: Youtube/British Pathé
Printskrin: Youtube/British Pathé

Od ovog posla uspeo je da zaradi pristojnu sumu novca, kojom je kupio celu ulicu u Gracu u Austriji, koja se i  danas zove “Borraweg”.

Pogledajte Borru u akciji:

Od Bore ovaj “zanat” je uspeo da nauči njegov sin, koji je nastavio tradiciju. Njegovo umetničko ime je Čarli Bora, koji i pored toga što nastupa u predstavama širom sveta redovno savetuje austrijsku i švajcarsku policiju.

Podelite sa prijateljima
Komentari