Naš Svet > Vesti > Ovo su najveće bebe ikada rođene na svijetu! Broj 4 će vas…

Ovo su najveće bebe ikada rođene na svijetu! Broj 4 će vas ostaviti bez teksta!

Jasleen – Najveća beba u Njemačkoj

Prije 4 godine, beba je bila teška oko 6.1kg i duga 57cm. Rođena je prirodnim putem. Ova djevojčica je rođena u Univerzitetskoj bolnici u Leipzigu u Njemačkoj 26. jula i registrovana kao najveća beba u državi.

Stephen Lyttle – Najveća beba u Australiji

Stephen Lyttle je težak 7.399kg i rođen je u Kempsey bolnici 26. januara 1963. godine. Normalna težina bebe u Australiji je 3.37kg. Danas on ima 50 godina, visok je 186cm i težak 97kg, piše “Virealno“…

Maxine Marin – Rodila je najveću bebu u Španij

iČetrdesetogodišnja Britanka rodila je najveću bebu rođenu prirodnim putem u Španiji tešku 6.2kg. Rodila ju je u 4:43 ujutro u bolnici Marina Salud u gradu Denia. Obično se veće bebe rađaju na carski rez, ali ona nije tražila ni epiduralnu. Data joj je samo lokalna anestezija u kičmu za vrijeme porođaja. Znala je da beba može biti velika, ali ne toliko velika.

JaMichael – Najveća beba u Teksasu

2011. godine Janet Johnson rodila je dječaka koji je na svijet stigao sa 7.2kg, što je dvostruko više od normalne težine novorođenčeta. Rođen je u Good Shepherd bolnici u Longviewu.

George King – Najveća beba u Ujedinjenom Kraljevstvu

Najveća beba rođena u Ujedinjenom Kraljevstvu bio je George King u 2013. godini. Rođen je sa 6.9kg što je dvostruko više od normalne težine. Nije bilo naznaka da će on biti ovako velik. Oba njegova roditelja su rođena normalne veličine. Ovaj porođaj je izazvao određene komplikacije za njegovu majku Jade. U sredini porođaja kada je njegova glava izašla vani, zaglavio se. Za Jade je to bio zastrašujući trenutak. Oko 20 terapeuta je završilo u sobi i radilo na oslobađanju bebe. Premješten je u drugu bolnicu radi stručne njege.

Nadia – Najveća beba u Sibiru

Djevojčica Nadia je težila 7.75kg nakon rođenja. Ova slika je napravljena do je bila u porodilištu u Barnaulu, 26. septembra 2007. godine. Ona je bila dvanaesto dijete njene majke Tatyane Khaline.

Podelite sa prijateljima
Komentari