Naš Svet > Vesti > Pojavio se ČEŠNJAK uvezen iz Kine ispunjen izbjeljivačem i…

Pojavio se ČEŠNJAK uvezen iz Kine ispunjen izbjeljivačem i hemikalijama! Evo kako ga prepoznati…

Mnogi ljudi nisu ni svjesni da češnjak koji kupuju potiče iz Kine. Prema novom izvješću, SAD je uvezla oko trećinu svojih češnjaka u 2014. godini iz Kine, a to nije veliki problem ukoliko ne znate da je kineski češnjak zapravo otrovan.

Osim sumnjive kontrole kvalitete, način na koji se taj češnjak uzgaja je razlog za zabrinutost. Kinezi poboljšavaju svoje proizvode s zabranjenim pesticidima koji mogu naškoditi vašem zdravlju i napraviti nepopravljivu štetu.

To je razlog zašto trebate naučiti da prepoznate otrovni češnjak kako bi ga izbjegli u potpunosti. Sljedeći put kada odete u market i želite kupiti češnjak, imajte ovo u vidu:

  • Organski češnjak ima puno bolji ukus nego kineski
  • Kineski češnjak je lakši i manje loptast
  • Kineski poljoprivrednici izvade korijen i stabljike češnjaka za smanjenje težine i smanjenje troškova prijevoza, pa pokušajte uzimati češnjak koji ima svoje stabljike i korijenje netaknute

Kako bi izbjegli bilo kakve potencijalne zdravstvene probleme, uvijek kupite svoj češnjak i druge svježe proizvode od lokalnih poljoprivrednika, dosta je sigurnije!

Podijelite ovo upozorenje sa vašim prijateljima i porodicom, neka budu i oni upućeni u ovakve proizdove za koje smatramo da su zradvi a zapravo nam mogu nanijeti više štete nego koristi!

Podelite sa prijateljima
Komentari