Naš Svet > Vesti > SRBIJA – VUČIĆ: ZDRAVSTVENI RADNICI SE HEROJSKI BORE,…

SRBIJA – VUČIĆ: ZDRAVSTVENI RADNICI SE HEROJSKI BORE, SPAŠAVAJU NAM LJUDE: 10 posto trajnog povećanja plata za sve zdravstvene radnike, za penzionere jednokratna novčana pomoć!

Srbija se danas nalazi u kompleksnoj situaciji. Prvi put posle mnogo decenija imamo uticaj bolesti koja je pogodila ceo svet i to sve utiče na potpuno drugačije nesolidarno ponašanje unutar država širom sveta – rekao je predsednik Srbije.

Vučić: Najvažnije da očuvamo motivaciju kod ljudi koji se herojski bore!

Predsednik Srbije je rekao da je zajedno sa predsednicom Vlade u skladu sa činjenicom da su nam zdravstvene ustanove pod velikim pritiskom, i da zdravstveni radnici izdržavaju strašne pritiske, nakon već donetog povećanja za medicinske sestre od 15 posto i lekare od 10 posto, doneta odluka o još 10 posto trajnog povećanja plata za sve zdravstvene radnike. Povećanja će biti od prvog aprila ove godine.

“Želimo da se zahvalimo tim ljudima na veličanstvenom trudu, na fantastičnom radu, na tome što su spremni da rizikuju svoje zdravlje da bi pomogli drugim ljudima da opstanu, da sačuvaju svoje zdravlje i živote”.

Predsednik je takođe zamolio sve ljude da ne budu agresivni prema lekarima.

Minimum 4.000 svakom penzioneru, da se osećaju sigurno

Predsednica Vlade je rekla i da je u dogovoru sa predsednikom Vučićem posebna pažnja posvećena penzionerima kojima će u narednih mesec dana biti isplaćena, kao dodatna podrška, jednokratna finansijska pomoć od minimum 4.000 dinara.

Ministar Mali: Kao da smo se spremali za ovu krizu 

Ministar finansija naglasio je da država preduzima odgovorne mere, da u budžetu ima novca zahvaljujući merama štednje u poslednjim godinama zbog kojih danas imamo novca ne samo da se svakom penzioneru u Srbiji isplati minimum po 4.000 jednokratne pomoći iz budžeta nego i da se u nredna dva meseca redovno isplate sve plate i penzije kao i svi drugi rashodi a da se ne zaradi nijedan jedini dinar, što svakako ne može da se dogodi.

foto: Tanjug.rs

(Naš Svet/ Tanjug.rs)

Podelite sa prijateljima
Komentari