Naš Svet > Vesti > ULICA ISPLATIVA: PROSJACI ZARADE PO 50 EVRA DNEVNO?

ULICA ISPLATIVA: PROSJACI ZARADE PO 50 EVRA DNEVNO?

Oko 1.200 ljudni svakodnevno prosi u Beogradu, informacije su beogradske policije. Najpopularnije su lokacije ispred crkava i u podzemnim prolazima, ali i pored pijaca, na trgovima i po kafićima.

Vlasnik jedne od menjačnica u Bulevaru kralja Aleksandra izjavio je da neki od brojnih prosjaka koji tu ordiniraju, češto ukrupnjavaju sitan novac koji su dobili i da su su dnevni iznosi i do 16.000 dinara, prenosi “Dnevni“…

Prema njegovom svedočenju, jedan od prosjaka ukrupnio je tu sumu uz tvrdnju da mu je to dnevnica, pre nekoliko dana.

– Bio sam šokiran! Ušao je i tražio da mu kupim tačno 16.000 dinara, novčanice su bile uglavnom od 10, 20, i 50 dinara, ali bilo je i onih od po 100 i 200. Ne bi to bilo previše čudno da mi nije rekao da je toliki novac zaradio za taj jedan dan. Nisam mogao da verujem šta mi govori, pa sam ga zamolio da mi to ponovi, a on mi se pohvalio da dnevno uzme od 10.000 do 20.000 dinara, dok njegove kolege, da tako kažem, uzimaju minimum 50 evra – ispričao je za Naše novine zaprepašćeni vlasnik menjačnice.

Ipak, prosjaci kojima je u kutiji uvek po 10-20 dinara tvrde da uglavnom ne zarađuju mnogo.

Oko 1.200 ljudni svakodnevno prosi u Beogradu, informacije su beogradske policije. Najpopularnije su lokacije ispred crkava i u podzemnim prolazima, ali i pored pijaca, na trgovima i po kafićima. Pocepana odeća, šake, zavoji na telu, samo su neki od rekvizita zanata.

Policija u svojim izveštajima ima i ženu koja je prosila po gradu, a živela u hotelu u kom je imala pun pansion. Primala je penziju i posedovala kuću u jednom prigradskom naselju, a prosila je iz čistog hira.

Podelite sa prijateljima
Komentari