Naš Svet > Vesti > ŽRTVI SILOVANJA ČOPOR SPASIO ŽIVOT: “Ne znam da li bih…

ŽRTVI SILOVANJA ČOPOR SPASIO ŽIVOT: “Ne znam da li bih danas bila ovde, da nije bilo vukova”

Devojci iz Kalifornije koja je nakon silovanja dugo patila od posttraumatskog stresnog poremećaja i anoreksije, život su spasli ni manje ni više nego vukovi.

Sara Varli je imala 19 godina kada je napadnuta i od tada su je opsedali razni strahovi, a zbog straha od povraćanja jela je samo tri zrna grožđa i tri oraha ujutro, piše “Blic.rs”…

Izgubila je oko 15 kilograma za pet meseci i bila toliko mršava da se njena porodica plašila da će umreti.

Sara koja danas ima 28 godina kaže da ju je spaslo to što je počela da provodi osam sati dnevno sa čoporom vukova i mešanaca vukova i pasa.

“Ne znam da li bih danas bila ovde, da nije bilo vukova. Pokušavala sam sve i svašta da otupim bol. Plašila sam se svega i jednog dana kada sam ušla u ograđeni deo sa jednim vukom, moj mozak je prvi put ućutao. Kada ste sa predatorom koji može da vas povredi, mozak se automatski fokusira na to. Umesto miliona izmišljenih pretnji, protiv kojih sam se borila, fokusirala sam se na tu jednu i bila sam prisutna u trenutku”, ispričala je Sara.

Ona kaže da je bilo trenutaka kada je bila jako uplašena, ali se ubrzo oslobodila i sprijateljila sa zverima.

“Vukovi su moćne životinje i ako ih nešto naljuti ili ako radiš nešto što im se ne sviđa, oni će ti staviti to do znanja. Ali taj nivo straha mi je omogućio da ponovo počnem da osećam. Pre toga plašila sam se svega, ali kada sam sa vukovima imam realan razlog za strah ali sam i puna poštovanja prema njima. To poštovanje i potreba da budem prisutna su mi mnogo pomogli. Omogućili su mi da preuzmem moć nad traumatskim događajima u životu i pomogli da se iscelim. Zahvalna sam ovim životinjama i osećam se srećnom.”

Podelite sa prijateljima
Komentari