Naš Svet > Zanimljivosti > 12-godišnju djevojčicu su oteli i zlostavljali nepoznati…

12-godišnju djevojčicu su oteli i zlostavljali nepoznati muškarci, a onda su je okružili lavovi i učinili nešto nezamislivo

U mnogim državama djevojčice i žene su primorane živjeti u strahu od toga da će biti otete i natjerane na brak sa strancem.

To se dogodilo u Etiopiji na jesen 2015.godine, kada je skupina od sedam muškaraca otela djevojčicu kako bi ju natjerali da se uda za jednog od njih, piše “Virealno“…

Ali ono što nisu znali je da su tri lava promatrala taj incident – i da uskoro dolaze da spase djevojčicu.

Djevojčica je nestala već mjesec dana kada je policija uspjela da je locira. Kada su došli na to mjesto nisu mogli vjerovati svojim očima jer su oko djevojčice (12) bila 3 lava. Ali lavovi se nisu spremali da je napadnu. Umjesto toga, čuvali su je.

ČUDO

Desilo se da su lavovi prepali muškarce koji su oteli djevojčicu i ostali s njom pola dana.

To je vjerovatno spasilo njen život, jer se često dešava u Etipiji da djevojčice budu silovane i pretučene dok ne prihvate brak.

Ovo je oduševilo cijeli svijet, jer bi lavovi inače napali i pojeli djevojčicu. Šta je onda bio uzrok da je štite? Ekspert za divlje životinje Stuart Wiliams ima teoriju.

“Plač djevojčice su sigurno zamijenili sa glasovima mladunčeta lava, što može objasniti zašto je nisu pojeli,” kaže Stuart za NBC News.

Djevojčici su tretirali rane, ali oporavak od šoka same otmice će duže trajati. Četvoricu otmmičara su uhapsili, ali ne zna se da li su ostali uhvaćeni.

Životinje su stvarno nevjerovatna stvorenja – mi ljudi možemo puno toga naučiti od njih. podijelite ovaj članak ako se slažete s tim.

Podelite sa prijateljima
Komentari