Naš Svet > Zanimljivosti > A SVI SU JE SAŽALJEVALI: Žena koja je otrovala 21 osobu,…

A SVI SU JE SAŽALJEVALI: Žena koja je otrovala 21 osobu, majku, djecu i muža uspjela sve da prevari!

Svi oko nje smatrali su da je riječ o najtužnijem ljudskom stvorenju kog život nikako nije mazio, budući da je tokom 15 godina izgubila supruga i sedmoro djece

Meri En Koton se svima predstavljala kao brižna majka, dobra supruga, ucveljena udovica, prijatelj i medicinska sestra, piše “Dnevno.rs”…

Ipak, sredinom 19. vijeka ubila je više od 21 osobe, među njima i svoje muževe, majku, djecu, prijateljicu i ljubavnika. Ova Engleskinja, rođena 1832. ostala je trudna sa 19 godina. Sa maloljetnim suprugom je putovala po zemlji u potrazi za poslom, a tokom tog nomadskog razdoblja rodila je petoro djece, s tim da ih je četvoro umrlo.
Par se napokon primirio kad je Koton imala 24 godine.

Dobili su još troje djece, a iako su svi umrli od “proliva”, “tuga je nije spriječila da podigne životno osiguranje koje je uplatila za svako od njih”. Suprug joj je stradao u rudarskoj nezgodi, a dok se oporavljao kod kuće dijagnostkovana mu je ‘groznica želuca’ i umro je. “Srećom”, Koton je nedugo prije toga natjerala supruga da uplati polisu osiguranja, pa je još jednom bila zbrinuta, jer je nakon njegove smrti dobila 30 funti od osiguravajuće kuće.

Svi oko nje smatrali su da je riječ o najtužnijem ljudskom stvorenju kog život nikako nije mazio, budući da je tokom 15 godina izgubila supruga i sedmoro djece, ali Koton je bila na najboljem putu da postane najveći ženski serijski ubica u britanskoj istoriji. Iako nikad nećemo znati koliko je ukupno ljudi ona otrovala arsenom, najvjerojatnije je ubila majku, trojicu od četvorice svojih supruga, ljubavnika, osmoro od ukupno 12 djece i sedmoro usvojene djece. Tačnije, dvadesetak ljudi.

Njena sreća se preokrenula kada je postala suviše neoprezna. Naime, Tomas Rajli, parohijski zvaničnik ju je zamolio da pomogne u njezi žene koja je bolovala od boginja. Meri En se požalila da joj u tome smeta posljednji živi pastorak, Čarls Koton zbog čega je pitala Rajlija da mu pronađe neki posao. Nakon što je zvaničnik rekao da je dijete maloljetno i da bi ona svakako motala da ga prati, Meri En je bijesno prokomentarisala “Neće on dugo biti problem.

Završiće kao i ostali Koronovi”. Kada je dječak zaista uskoro umro, Tomas Rajli je uspio da ubjedi seoskog patologa da napravi autopsiju kojom je utvrđeno da je Čarls imao visok stepen arsena u crijevima i želucu. Uslijedila su iskopavanja još nekih nedavno preminulih članova porodice, pri čemu je otkriveno da su svi otrovani.

Kotonova je završila na sudu gde je osuđena na smrt. Prije toga je u zatvoru rodila i svoje posljednje, 13. dijete – djevojčicu po imenu Margaret Edit. Meri En Koton, najveći ženski serijski ubica u Engleskoj, obješena je 24. marta 1873. godine.

Podelite sa prijateljima
Komentari