Naš Svet > Zanimljivosti > AKO OVO ZAPAMTITE, VIŠE NEĆETE IMATI FINANSIJSKIH…

AKO OVO ZAPAMTITE, VIŠE NEĆETE IMATI FINANSIJSKIH PROBLEMA: Poruka ovog Beograđanina je ZLATA VREDNA!

Neke lekcije se u životu nauče prekasno, a mogle bi mnogo da nam znače da smo ih znali na vreme. Upravo zbog toga je savet ovog simpatičnog Beograđanina zlata vredan za svakog mladom čoveka.

Na Fejsbuk grupi „Beograđani“ osvanuo je čika koji kaže da je uvek voleo mnogo da čita, ali mu se nekako uvek dešavalo da knjige koje bi mu baš značile u njegove ruke dođu prekasno. Priupitan šta je to tačno što bi voleo da je pročitao ranije, imao je u isto vreme tužan i inspirativan odgovor, prenose mediji

– Hm, to mora da je jedna mala knjižica, sada ne mogu da se setim kako se zove. U principu, postoji jedan deo u knjizi kada deda vaspitava svoga unuka i kaže mu „Kada budeš imao posao, i kada budeš imao svoju stalnu platu, trećinu plate zaboravi da imaš, drugu trećinu stavi u ušteđevinu, a treću trećinu koristi za trošenje“.

Možda da sam na takav način trošio novce, možda danas kada sam ostao bez posla, ne bih morao da se snalazim i radim u građevini i moleraje. Naravno, gospodin govori o nekom drugom vremenu, kada su plate bile dosta veće nego danas.

Ali, ne govorimo ovde o savetu o štednji, već o onom drugom, koji zaista može da vam promeni život, bez obzira na to kolika su vam primanja – čitajte knjige. Uzmite knjigu u ruke još danas, jer nikad ne znate kakvo se blago u njoj krije.

Podelite sa prijateljima
Komentari