Naš Svet > Zanimljivosti > BUDITE NA OPREZU: Ako vidite ovu bubu na zidu ni slučajno…

BUDITE NA OPREZU: Ako vidite ovu bubu na zidu ni slučajno je ne ubijajte, a evo i zašto

Obično kada vidimo insekta u domu napravimo frku i želimo da ga ubijemo. Često nam se desi da vidimo neku stonogu i onda želimo da je se otarasimo. Vjerujemo da vam nije ugodno da u svome domu viđate razne insekte.

Ipak, to ne znači da morate da ih ubijate. Možete ih izbaciti napolje. Isto tako, umjesto da koristite štetne hemikalije, možete pomiješati koju kap eteričnog ulja lavande sa vodom i pošpricati po svome domu, piše “Mega Portal“…

To će otjerati insekte, pacove, a uz sve to dati lijep miris vašem domu. Svakako je dosta bolje od štetnih hemikalija, zar ne? Kao što smo već rekli, mnogi od nas lude kada vide nekog insekta u domu i želite što brže da ga se otarasite.

Kada vidite stonogu, reakcija je ista, pogotovo što su mnogima one gadne zbog svog izgleda.Koliko god vam one smetale, treba da znate da su one korisne za vas. Sigurno se pitate zašto.

Pa, stonoge su poznate po tome što jedu druge insekte, tako da će se njihov broj smanjiti. Još bolja stvar je što imaju brz metabolizam i samim time uvijek su u potrazi za novim insektima i time vama čine veliku uslugu.

Ako vam ipak smetaju, iako znate za ovo, opet ih nemojte ubijati. Fino ih uzmite, sklonite vani i problem će biti riješen. Slažete li se s nama?

Podelite sa prijateljima
Komentari