Naš Svet > Zanimljivosti > ISPOVIJEST OSTAVLJENE DJEVOJKE: “Bio je visok i zgodan,…

ISPOVIJEST OSTAVLJENE DJEVOJKE: “Bio je visok i zgodan, zaljubili smo se jedno u drugo, a onda me napucao sat vremena prije vjenčanja”

Kanađanka Cyndi Maisonneuve (29) ispričala je za britanski The Guardian nimalo ugodno iskustvo.

Njezin ju je životni odabranik, naime, prije nekoliko godina ostavio doslovce sat vremena prije nego su se trebali vjenčati, piše “Jutarnji“.

Bilo je već poslijepodne i sestra mi je pomagala odjenuti vjenčanicu. Pitala me jesam li nervozna. Iskreno, nisam bila. Ostalo je sat vremena do vjenčanja o kojem sam oduvijek sanjala: na havajskoj plaži s muškarcem koji mi je bio najbolji prijatelj. Odmahnula sam glavom, a sjećam se sestrina odgovora: ‘Pa zašto bi i bila nervozna? On je tako divan tip.’ Mnogo mi je puta to otad palo na pamet. Znala sam se rasplakati, ali danas mi je to gotovo smiješno’, započinje svoju ispovijest Cyndi.

‘Zaručnika sam upoznala dvije godine prije na bejzbolskoj utakmici. Bio je visok i zgodan. Živjela sam u Torontu, on je bio dva sata vožnje dalje, na sjeveru Ontarija, no počeli smo izlaziti. Odvezla bih se do njega svaki vikend. Zatelebali smo se jedno u drugo. Kada me šest mjeseci kasnije zaprosio – na plaži dok smo gledali izlazak sunca – nije mi se činilo da se žurimo. Imala sam 23 godine i osjećala se kao da mi se cijeli život posložio. Ljudi su nam govorili kako smo sjajan par. Oboje smo bili aktivni i ambiciozni, a on se dobro slagao s mojom obitelji. Pripremali smo vjenčanje, a usput smo zajedno kupili i kuću. Naravno, tu i tamo bismo se i posvađali, ali koji par nema nesuglasica?’, govori Cyndi.

‘Odlučili smo da će vjenčanje biti na Havajima. On je cijelo vrijeme bio jako uključen u organizaciju svega. Na sam dan vjenčanja bila sam jako ushićena. Ujutro sam otišla na trčanje i sjećam se da sam samoj sebi rekla da moram uživati u svemu. Odsjeli smo u hotelu s pogledom na plažu na kojoj je trebala biti ceremonija, a ja sam kroz prozor promatrala kako teku pripreme. Možda zato i nisam bila nervozna dok sam odijevala vjenčanicu. Možda me zato zateklo ono što se dogodilo sljedeće’, nastavlja Cyndi.

‘Ušao je u sobu i rekao da moramo nasamo razgovarati. Plakao je. Ja sam mislila da su ga obuzele emocije zbog velikog dana. Ali onda je rekao o čemu je riječ. ‘Mislim da ja to ne mogu’. Nisam mogla shvatiti, pitala sam ga šali li se. Odmahnuo je glavom, a ja sam ostala stajati, veo mi je već bio pričvršćen za kosu… Taj čovjek koji je trebao biti ljubav mog života upravo mi je rekao da otkazuje vjenčanje manje od sat vremena prije nego smo se zajedno trebali pojaviti na plaži. Čak ga nisam ni pitala zašto. Samo sam mu rekla da ode. Hotelska se soba najednom učinila tako malenom’, opisuje Cyndi.

‘Moja sestra i kuma su krenule za njim, ali on im je zbrisao. Nije se čak ni organizatorima javio. Morala sam kroz prozor gledati sestru kako odlazi na plažu i govori svima što se dogodilo’, prisjeća se Cyndi i dodaje da je ubrzo primijetila kako joj je nesuđeni suprug, dok je ona ujutro trčala, već sve svoje stvari povadio iz ormara i spakirao ih. ‘Zapravo me ostavio. Srce mi je bilo slomljeno. Bila sam ponižena, uništena’, kaže.

‘Morala sam negdje pobjeći pa sam otišla u šetnju plažom. Pola sata kasnije nazvala sam ga. Rekao je samo da je poslušao svoj osjećaj. I to je to. Pojma nemam kako sam preživjela sljedeću noć. Bio je to šok. Otišla sam na večeru, ali nisam mogla jesti. Sestra mi je dala pilule za spavanje, ali probudila sam se već u 4 ujutro. Grozno je bilo iznova se prisjećati svega’, kaže Cyndi.

‘Najgore je bilo što je on ostatak tjedna ostao na otoku. Bili smo u istom resortu. Vidjela sam ga na parkiralištu dva dana poslije i viknula mu da je kukavica. Bila sam jako ljuta. Ostatak vremena sam si pokušala natrpati aktivnostima kako ne bih mislila o svemu što se dogodilo. Cilj mi je bio premoriti se u mjeri da se navečer samo srušim u krevet i zaspim. Ali kada sam se vratila u Kanadu, sustigla me stvarnost. Morala sam se opet useliti roditeljima u kuću, osjećala sam se kao da sam se vratila u tinejdžerske dane’, govori Cyndi.

‘Nekoliko tjedana poslije našla sam se s nesuđenim mužem i on je predložio da opet budemo zajedno, ali da ne ulazimo u brak. Jako me iznenadio. Rekao je da je vjenčanje otkazao jer nije htio djecu, a ja jesam, ali nikada nije objasnio zašto mu je to odjednom postao nepremostiv problem baš na dan vjenčanja. S vremenom se više nismo čuli. A sada, šest godina poslije, imam novog dečka. Sve što je bilo dogodilo se dovoljno davno pa više ne boli tako jako. Dečku sam nedavno ispričala što mi se dogodilo i shvatila sam da je zapravo riječ o sjajnoj anegdoti. Čak joj se mogu i smijati…’, zaključuje svoju ispovijest Cyndi Maisonneuve.

Podelite sa prijateljima
Komentari