Naš Svet > Zanimljivosti > Ova učiteljica ima neobičnu odgojnu metodu za prljave…

Ova učiteljica ima neobičnu odgojnu metodu za prljave učenike: Pogledajte što im radi!

Nije lako podučavati djecu. Osim dugih radnih sati koji se nastavljaju i izvan učionice, učitelji se često moraju nositi i s emocionalnim teretom zbog učenika koji o sebi ne brinu.

Kada je vidjela kako mnoga djeca neokupana dolaze u školu, bez nužnih potrepština i neuhranjeni, jedna je učiteljica odlučila zasukati rukave.

Sve je počelo kada je jedan korisnik portala Reddit po imenu Terevok objavio o tome kako je njegova supruga pronašla genijalan i kreativan način da pomogne svojim učenicima.

Uz sliku njezine ideje pod nazivom „ormar ugode“ objavio je i komentar: „Supruga podučava u vrtiću. Nekoliko je učitelja počelo s ‘ormarom ugode’ u školi koji sadrži higijenske potrepštine i odjeću. Sve skupljeno donacijama.“

‘Ormar ugode’ je zapravo polica na kojoj se nalaze donirane potrepštine, a koje učenici mogu uzeti. Dezodoransi, ženski proizvodi, šamponi i sapuni tek su dio asortimana.

Foto: Awm.com

Police, koje su popunjene zahvaljujući volonterima koji predmete doniraju, pokušaj je učitelja da riješe ogroman problem. Prema navodima stručnjaka, u SAD ima 72,4 milijuna maloljetne djece koja se nalaze u nižoj ekonomskoj klasi, od kojih je 19% siromašno. To je 41% ukupnog broja djece u SAD-u, gotovo pola populacije.

„To ukazuje da su djeca velik dio siromašnog dijela nacije, oni čine 23% populacije, ali 32% siromašne populacije. Mnoga djeca žive u obiteljima koja su jedva iznad granice siromaštva. Takva situacija nije bez razloga. Obrazovanje roditelja, zaposlenje, rasa/etnicitet, i drugi faktori utječu na dječje siromaštvo,“ izjavili su iz Nacionalnog centra za siromaštvo djece.

Terevokova je objava ubrzo postala popularna i dobila više od 1.5 milijuna pogleda. Nekoliko je drugih korisnika podijelilo svoje priče o siromašnoj djeci.

Komentatori su podijelili svoje priče, neki od njih i sami učitelji, a neki koji poznaju takve učitelje: „Moj prijatelj podučava u školi koja se nalazi u siromašnom predgrađu i imaju sobu sa doniranim potrepštinama i odjećom. Neka od te djece jednostavno nemaju robu koja im odgovara. Učitelji to sve rade kako bi dijete sačuvali od sramote i kako bi se usmjerili na učenje, a ne da se opterećuju stresom.“

Kao odgovor na komentare Terevok je izjavio:

„Točno tako. Čuo sam priče o djeci koja su bila toliko uzbuđena oko novog komada robe (njima novog) koji nije bio zaprljan. To je inspirativno ali i tužno u isto vrijeme. Kao netko tko je odrastao kao beskućnik, u dobi od 11-17 godina, uglavnom bih bježao iz škole jer sam imao samo 2 majice i 2 hlače za cijelu godinu, zbog čega me je bilo sramota. Drago mi je da postoje službe za druge koji proživljavaju ono što sam ja prošao. Možda se ne čini kao velika stvar, ali za nas koji smo to prošli, naša je zahvalnost beskrajna.“

(izvor: NoviZivot.com/ Awm.com)

Podelite sa prijateljima
Komentari