Naš Svet > Zanimljivosti > Par je bio blizu razvoda, ali zaboravljen bankovni račun…

Par je bio blizu razvoda, ali zaboravljen bankovni račun njene mame im je spasio brak!

Brak je na početku lijep i bez problema, a kasnije se može zakomplikovati. Ipak treba se truditi i komunicarati sa partnerom kako bi brak opstao.

Tako su Jocelyn i William, mladi bračni par, živjeli sretno i uživali su u braku. Poslije nekog vremena im je bilo sve teže i odlučili su se razvesti. Ono što ih je odgovorilo od razvoda jeste uspomena na koju ih je podsjetila Jocelynina majka, piše “MegaGiga“…

Na dan njihovog vjenčanja, Jocelynina majka im je otvorila bankovni račun sa 1.000 dolara na njemu. Rekla je Jocelyn:

Ovaj bankovni račun smatrajte zapisom vašeg braka. Kada vam se nešto lijepo dogodi, dodajte nešto novca i zapišite sretnu uspomenu. Što više uspomena, stavljate više novca. Danas sam ostavila mali depozit,a ti i William ćete nastaviti.

Tako su i uradili:

  • 100 dolara za njihovu prvu godišnjicu
  • 300 dolara kada je Jocelyn dobila povišicu
  • 2.000 dolara kada je zatrudnila
  • 500 dolara kada je William dobio promaknuće

Ipak kasnije se sve mijenja i oni se svađaju i odlučuju na razvod. Jocelyn saopštava majci da se želi razvesti, a majka joj odgovara: “Dobro, ali prije nego što se razvedete, uzmite novac koji je na računu. Ionako nema smisla da vodite više taj zapis“.

Jocelyn je to i odlučila uraditi, ali kada je vidjela sve te uspomene vezane za taj račun, počela se kolebati. Sjetila se svih divnih trenutaka i suze su joj same navirale. Otišla je do Williama i rekla mu da uzme novac.

Sljedeći dan, rekao joj je da ponovo pogleda račun. Na računu je pronašla novih 5.000 dolara uz poruku: “Ovo je za dan kada sam shvatio koliko sam te volio i koliko si mi sreće donijela.

Pomirili su se i odlučili boriti se za svoj brak, a novac nije bio bitan. Bitna je njihova ljubav i lijepe uspomene koje su gradili i koje će graditi.

Podelite sa prijateljima
Komentari