Naš Svet > Zanimljivosti > Prelijepa priča siromašnog muškarca koji je živio sa…

Prelijepa priča siromašnog muškarca koji je živio sa svojom suprugom

Prelijepa priča siromašnog muškarca koji je živio sa svojom suprugom.

Jednog dana, supruga, koja je imala veoma dugu kosu, zamolila je svog supruga da joj kupi češalj kako bi mogla da lijepo raščešlja kosu i da lijepo izgleda nakon toga, piše Novi.ba

Muškarac se osećao veoma loše, ali je morao da kaže ”ne”. On joj je objasnio da nemaju dovoljno novca čak ni da zamijene kaiš na njegovom satu. Žena nije insistirala na svom zahtjevu.

kiss-couple-love

Kada je muškarac odlazio na posao, svratio je do sajdžije, prodao svoj oštećeni sat po nižoj cijeni i otišao da kupi češalj za svoju suprugu. Uveče je došao kući sa češljem u rukama, spreman da iznenadi svoju voljenu suprugu. Ali, on je bio taj koji je bio iznenađen kada je ugledao svoju suprugu koja je bila kratko ošišana.

Ona je prodala svoju kosu i kupila novi kaiš za njegov sat. Suze su same tekle iz njihovih očiju, ne zbog beskorisnosti njihovih dejla, već zbog uzajamnosti njihove ljubavi.

Naravoučenije: Ljubav nije ništa, voljeti je nešto, ali voljeti i biti voljen od strane onoga koga voliš, to je sve. Nikada nemojte uzimati ljubav zdravo za gotovo.

Podelite sa prijateljima
Komentari