Naš Svet > Zanimljivosti > PUNITE LI BATERIJU MOBITELA PREKO NOĆI DOK SPAVATE: Kada…

PUNITE LI BATERIJU MOBITELA PREKO NOĆI DOK SPAVATE: Kada OVO pročitate DEBELO ĆETE RAZMISLITI prije nego što to uradite ponovo!

Istraživanja su pokazala da većina korisnika pametnih telefona koriste noć, odnosno vrijeme dok spavajz kako bi napunili baterije na telefonima.

Na žalost svih takav način punjenja baterija je izuzetno štetan za samu bateriju, odnosno vijek trajanja, obzirom da cjelonoćno držanje na punjaču oštećuje bateriju i tako rapidno skraćuje njeno trajanje, piše “Novi“…

Kao što svi proizvođači telefona savjetuju punjenje baterije je potrebno prekinuti čim se ista napuni na 100% što je jedini ispravan način punjenja i način na koji ćete sačuvati bateriju vašeg pametnog telefona, a samim tim će baterija trajati duže.

Pored ovog navedenog problema, cjelonoćno punjenje baterije može dovesti do pregrijavanja punjača, odnosno može dovesti i do požara, pogotovo ukoliko koristite jeftine i ne provjerene punjače. Stoga ubuduće spojite vaš pametni telefon na punjenje barem sat prije spavanja i spriječite moguće probleme.

Podelite sa prijateljima
Komentari