Naš Svet > Zanimljivosti > ZBOG VELIKE TRAGEDIJE MILIONER IZ SIRIJE PODIJELIO SVOJE…

ZBOG VELIKE TRAGEDIJE MILIONER IZ SIRIJE PODIJELIO SVOJE BOGATSTVO

Biznismen i milioner je uspio potrošiti gotovo sve svoje bogatstvo kako bi pozitivno uticao na živote drugih nakon što je doživio saobraćaju nesreću zbog koje je završio u zatvoru, a onda upoznao ljubav svog života koja mu je itekako promijenila život, piše “Daily Mail”.

Sada 38-godišnji Mazzi Dumato odrastao je u Dubaiju, a kada je doživio tešku saobraćajnu nesreću u lančanom sudaru sa svojim 150.000 dolara vrijednim Ferrarijem, odlučio je preispitati svoj život i krenuti na putovanje, piše “Daily Mail”.

Ondje je upoznao svoju današnju suprugu Milenu te je tri miliona dolara potrošio na liječenje porodice i na humanitarna udruženja.

Kao uspješan web dizajner zaradio je golemo bogatstvo, a radio je i za kompanije koje se bave marketingom i nekretninama u Dubaiju. Kaže kako svoju transformaciju od “dekadentnog playboya do skromnog humanitarca” duguje svojoj supruzi i saobraćajnoj nesreći. Nadodao je kako je mislio da je postigao sve u životu kada je kupio Ferrarija, ali da mu je zatvor pomogao da shvati kako je jednak kao i drugi, piše “Večernji“…

Nakon zatvora je putovao, te je u Brazilu upoznao suprugu koja je tad radila kao volonterka u Kongu koja se i sama liječila od leukemije.

“Upoznao sam ovu ženu netom nakon što se vratila iz Konga i ona je sad moja supruga Milena i nevjerovatno me inspirisala. Počeli smo živjeti zajedno i kovati planove što bismo sve mogli napraviti. Ona je zaista dirnula toliko ljudi, od bebica do najstarijih ljudi u selu. Svi je vole, ne zbog novca koji daje nego zbog njenog vremena. Tad sam shvatio da humanitarni rad nije dijeljenje novca, nego psovećivanje vlastitog vremena drugima. Shvatili smo da ne možemo davati novac humanitarnim udruženjima, nego da bismo trebali osnovati svoje”, kazao je.

Sa suprugom živi u Južnoj Americi gdje imaju restoran u kome spavaju ako nisu u svom VW kamperu.

“Zapravo sam se odrekao cijelog svog bogatstva. Kad sam otišao iz Dubaija, imao sam oko tri miliona dolara. Oko milion sam potrošio na zemljišta, a dva miliona na bolničke račune svoje žene, moje nakon nesreće i račune brata koji je imao tumor na mozgu zbog kojeg se još uvijek nalazi u bolnici. S tim smo novcem izgradili odjeljenje intenzivne njege u Florianopolisu gdje ćemo i njega premjestiti. On je zadnji živi član naše porodice i nije bilo upitno hoću li mu pomoći”, ispričao je ovaj preporođeni čovjek.

Podelite sa prijateljima
Komentari