Naš Svet > Recepti > Namažite med i cimet na hljeb i jedite svaki dan: Evo zašto!

Namažite med i cimet na hljeb i jedite svaki dan: Evo zašto!

Naučnici potvrđuju da je med vrlo efikasan u liječenju mnogih bolesti, a u kombinaciji sa cimetom, postaje smrtonosno oružje protiv virusa, visokog holesterola i šećera, te drugih neprijatelja našeg zdravlja.

Možda zvuči nevjerojatno, ali mješavina meda i cimeta zaista liječi skoro sve bolesti. A što je najbolje, ove relativno jeftine namirnice možete nabaviti u svim većim radnjama, piše “Kurir“…

Naučnici potvrđuju da je med vrlo efikasan u liječenju mnogih bolesti, au kombinaciji s cimetom, postaje smrtonosno oružje protiv virusa, visokog holesterola i šećera, te drugih neprijatelja našeg zdravlja.

Srčane bolesti

Napravite pastu od meda i cimeta u prahu. Namažite je na hljeb umjesto marmelade i jedite to redovno za doručak. Ovo će smanjiti nivo holesterola u arterijama i spriječiti srčani udar.

Artritis

U čaši vruće vode promiješajte dvije velike kašike meda i jednu kašiku cimeta u prahu. Popijte to ujutro i navečer. Kod redovnog konzumiranja može pomoći izlječenju čak i hroničnog artritisa.

Infekcije žučnog mjehura

U čaši mlake vode promiješajte dvije velike kašike cimeta u prahu i jednu kašiku meda. Pijte to svaki dan. Ovo će uništiti mikrobe u žučnoj kesi.

Holesterol

Promiješajte dvije velike kašike meda i tri kašike cimeta u velikoj čaši čaja. Kada to popijete, nivo holesterola će se smanjiti za 10% u roku od dva sata.

Prehlada

Ako patite od prehlade, uzmite jednu veliku kašiku meda sa jednom četvrtinom kašike cimeta. Uzimajte to tri dana za redom. Ovo će riješiti prehladu, hronični kašalj i začepljenje sinusa.

Bol u želucu

Med u kombinaciji s cimetom izliječit bol u želucu. Uzimajte to redovno kako biste iskorijenili čir na želucu.

Imuni sistem

Dnevno uzimanje meda i cimeta u prahu osnažuje imunitet i štiti organizam od bakterija i virusa

Gripa

Španski doktori su otkrili da med sadrži prirodne sastojke koji ubijaju viruse i štite od gripe.

Mršavljenje

Prokuhajte med i cimet u prahu u čaši vode. Pijte to svako jutro na prazan želudac – pola sata prije doručka. Kod redovnog konzumiranja, pomoći će pretilim osobama smršaviti.

Zadah iz usta

Stanovnici Južne Amerike svako jutro ispiru usta toplom vodom, pomiješanom s jednom kašikom meda i cimeta. Ovo im pomaže da zadrže svježinu daha tokom cijelog dana.

Podelite sa prijateljima
Komentari