Naš Svet > Zdravlje > Djevojke i žene, budite na oprezu! Saznajte koji su glavni…

Djevojke i žene, budite na oprezu! Saznajte koji su glavni uzročnici kancera dojke

Možda će vas iznenaditi činjenica da to nije tako. Antiperspiranti sadrže kemikalije, koje začepljuju pore i na takav način sprečavaju znojenje.

S druge strane, dezodoransi dopuštaju znojenje, ali suzbijaju neugodan miris znoja, piše “Porodica“…

Mnogi ljudi misle (a to nam nameću i reklame) da ako ne budu koristili antiperspirant, uvrijedit će osobe oko sebe.

Čak i kada koriste dezodorans, koji sprečava miris znoja, osjećaju se neugodno zbog toga da se znoje ili misle da samo miješaju miris znoja i dezodoransa.
Usprkos ovom mišljenju, većina dezodoransa ne samo prikriva miris znoja, nego zbog svojih antiseptičkih dodataka uništava bakterije koje uzrokuju taj miris.

Možda će vas iznenaditi činjenica da to nije tako. Antiperspiranti sadrže kemikalije, koje začepljuju pore i na takav način sprečavaju znojenje.

Ali nedavna istraživanja potvrdila su povezanost parabena, koji sadrže mnogi dezodoransi, sa rakom dojke. Nakon obdukcije tijela žena umrlih od raka dojke pronađen je paraben u tkivima dojke.

Simptomi kancera dojke

Naša preporuka svakako jeste upotreba prirodnih preparata i eko kozmetike . Htjeli mi to priznati ili ne DOZVOLILI smo da pojedini “kozmetički giganti” ispiraju nam mozak reklamama o ” bio proizvodima ” koji “bio-prirodno” sadrže samo u svom nazivu , a prirodnih sastojaka nemaju ni u tragovima . Naoružajte se znanjem , proučite sastojke , prikupite informacije o proizvodima i kompaniji koja ih proizvodi , kako ne biste postali ŽRTVA POJEDINIH LOBIJA !

Podelite sa prijateljima
Komentari