Naš Svet > Žena > EVO ZAŠTO STE STALNO UMORNI: Spavate dovoljno, ali NIKAKO…

EVO ZAŠTO STE STALNO UMORNI: Spavate dovoljno, ali NIKAKO da se naspavate? EVO U ČEMU JE PROBLEM!

Gore od osećaja umora je neosnovani osećaj umora. Spavate dovoljno, imate sve idealne uslove za san, a i dalje osećate umor. San jeste primaran faktor energije čoveka ali nije jedini. Kada u organizmu dođe do narušavanja ravnoteže umor je prisutan.

Previše kafe

Kafa je dobra za razbuđivanje, odličan je i izvor antioksidansa tako da je zdrava, ali ne treba je konzumirati previše. Smanjenjem unosa kafe može se smanjiti jutarnji umor, a ako u toku dana osetite pospanost možete popiti jednu šoljicu. Najbolje je piti kafu ujutru, jer lako poremeti san, a da niste ni svesni, piše “Beograd.in“…

Neuravnoteženi hormoni

Hormonski disbalans je uobičajena stvar, ali ga je teško otkriti i lečiti. Nadbubrežne žlezde proizvode hormone i ako smo pod stresom postaju neuravnotežene. Hormoni se regulišu npr. čaj od vrkute ili prahataptogenih biljaka kao što je maca prah.

Nikada niste opušteni

Postoji mnogo načina za opuštanje, svakome prijaju različite stvari. Najbolje je svakodnevno bar malo uraditi nešto što će vas opustiti, jer ako to radite svakodnevno nećete popravljati štetu.

Nedovoljno hranljivih materija

Potrebno je unositi u organizam voće, povrće, žitarice i svu hranu bogatu nutritivnih sastojcima, nikako prazne kalorije poput slatkiša.

Premalo vode

Vodu pijte obavezno. Umor je posledica dehidratacije. Najmanje 2 litra dnevno.

Bez kondicije

Ako nikako drugačije, bar svaki drugi dan idite pešice na posao ili kod prijatelja ili jednostavno prošetajte bez cilja. Aktivnost je mnogo važna.

Podelite sa prijateljima
Komentari