Naš Svet > Žena > MANEKEN KOJI RAZBIJA PREDRASUDE: IAKO GLUH, ZALUDIO JE…

MANEKEN KOJI RAZBIJA PREDRASUDE: IAKO GLUH, ZALUDIO JE DAME ŠIROM SVIJETA

Najl Dimarko je 28-godišnjak koji se takmičio u šou “America’s Next Top Model” 2015. godine, a iako je gluv, njegov hendikep nije ga spriječio da pobijedi.

Ovaj zanosni maneken objavio je na svom instagram profilu fotografiju za kojom su poludjele dame širom svijeta.

Fotografija koja više pokazuje nego što skriva za samo jedan dana ima preko 150.000 lajkova na Instagramu, pišu “Nezavisne“.

Dimarko na ovoj društvenoj mrežio skoro svakodnevno objavljuje svoje zanosne fotografije, a prati ga preko milion ljudi.

“Mislim da nikada neću moći otkriti kako se osjećam kao prvi gluhi takmičar koji je u nekom šou koji proglašen pobjednikom. Nema riječi kojima bih opisao svoju sreću”, rekao je Najl..

Iako je pobjeda u šou ‘America’s Next Top Model’ za njega bila veliki korak u karijeri, Najlu je najvažnije što je razbio barijere kad su gluhi u pitanju.

INGLEWOOD, CA – MARCH 12: Model/actor Nyle DiMarco attends Nickelodeon’s 2016 Kids’ Choice Awards at The Forum on March 12, 2016 in Inglewood, California. (Photo by Jason Merritt/Getty Images)

“Drago mi je da sam svima pokazao da se sve može kad se hoće i da svijet ide prema naprijed. Najbolji dio svega je što neću prestati razbijati granice”, zaključio je.

Uprkos brojnim izazovima koji su mu se ispriječili na putu do pobjede, Najl je uspio doći do vrha, a svojim trudom mnogima je postao inspiracija.

Podelite sa prijateljima
Komentari