Naš Svet > Žena > Na ovih 5 stvari morate da pazite kada birate KUMU

Na ovih 5 stvari morate da pazite kada birate KUMU

Biti vjenčana kuma velika je čast, ali i odgovornost i kada bira osobu koja će biti ”čuvarka” njenog braka, mlada bi trebalo da izabere onu prijateljicu koja ima posebno mjesto u njenom srcu. Saznajte koji su to ”uslovi” koje bi vjenčana kuma trebalo da ispunjava.

Mladina desna ruka kod priprema za vjenčanje i na samom vjenčanju njena je vjenčana kuma. Kako biste za ”čuvarku” svoga braka izabrali prijateljicu stvorenu za tu ulogu, saznajte na šta bi svaka mlada trebalo da obrati pažnju kada bira kumu, piše “Centralno“…

1. S njom vas veže zajednička prošlost

Za vjenčanu kumu izaberite prijateljicu koju poznajete godinama i s kojom ste puno toga proživjeli. Prijateljicu koja je vidjela mnoge vaše dobre, ali i loše trenutke. Neka to bude osoba koja vas stvarno poznaje i koja zna kako ste odrasli i sazreli tokom godina. Vjenčana kuma mora da bude osoba koja ima mjesto u vašem srcu.

2. U kontaktu ste

Kuma mora biti osoba s kojom ste u kontaktu, a ne neko s kim se dugo niste vidjeli ni čuli. Ako se i ne viđate tako često, ali redovno razgovarate telefonom ili preko Skypea, to je u redu, ali ako se ne sjećate kada ste posljednji put okrenuli njen broj telefona, bolje je da za kumu izaberete drugu osobu. Izaberete li osobu s kojom vas veže dugogodišnje prijateljstvo, a s kojom i danas imate redovan kontakt, to će biti najbolji izbor.

3. Razumije vas

Svako od nas ima svoje ”bube”, a svaka buduća mlada tokom planiranja vjenčanja u nekom trenutku doživi baš takvo ćudljivo raspoloženje. Vjenčana kuma mora da bude neko ko vas razumije i ko zna kada je trenutak da vas savjetuje i bude vam podrška, a kada da vas – ostavi na miru. Posljednje što želite je da se osoba koja bi trebalo da vam bude oslonac uznemiri zbog vašeg ponašanja. Treba vam neko ko stvarno razumije vas i vaše želje.

4. Želi da vam pomogne

Tokom planiranja vjenčanja vaša kuma biće vam prijateljica, osoba od povjerenja, pomoćnica, ali prije svega, biće neko na koga se možete osloniti u trenucima kada će vam svega biti previše. Kada birate kumu, to mora biti neko za koga znate da će vam pomoći i ko će biti uz vas u svakoj situaciji.

5. U njenom društvu ste opušteni

Vjenčana kuma mora biti neko s kime možete dobro da se nasmejete, ko poznaje vašu ljubavnu priču i vašu prošlost, neko s kime možete da se zabavite, ali i da iskreno razgovarate o ozbiljnim stvarima. Zato neka kuma bude ona prijateljica uz koju ste opušteni.

Podelite sa prijateljima
Komentari