Naš Svet > Žena > OVO JE NAJLEPŠE LJUBAVNO PISMO SVIH VREMENA: Ko ga je…

OVO JE NAJLEPŠE LJUBAVNO PISMO SVIH VREMENA: Ko ga je napisao, nije ni čudo!

Na listi najlepših ljubavnih pisama našla su se ona koja su svojim boljim polovinama posvetili Vinston Čerčil, Džon Kits, Džimi Hendriks, Ričard Barton, a na šampionskoj poziciji našao se niko drugi do legendarni muzičar Džoni Keš i to s poetičnim pismom koje je napisao svojoj ženi Džun za njen 65. rođendan.

Ovo pismo je napisano 1994. godine i ubedljivo je trijumfovalo nad ostalim “takmacima”, piše “Dejli mejl“, prenose našime mediji

Pismo prenosimo u celosti:

Foto: Profimedia/Caters News

Srećan rođendan, princezo.

Starimo i navikavamo se jedno na drugo. Isto razmišljamo. Čitamo jedno drugom misli. Znamo šta ono drugo želi, a da ništa ne pitamo. Ponekad jedno drugom idemo na živce. Ponekad jedno drugo uzimamo zdravo za gotovo.

Ali ponekad, kao danas, razmišljam o svemu i postaje mi jasno koliko sam srećan što sam život proveo s najboljom ženom koju sam upoznao. I dalje me fasciniraš i inspirišeš. Utičeš na mene da

budem bolji. Ti si predmet mojih želja i glavni razlog mog postojanja. Mnogo te volim.

Srećan rođendan, princezo”.

Na drugom mestu obreo se Vinston Čerčil s pismom koje je posvetio svojoj “dragoj Klemi” 1935. godine, dok se odmah iza njega našao Džon Kits sa pismom posvećenim Fani Braun.

Verovatno će vam zvučati čudno, tek na prvi pogled nimalo romantični Henri VIII našao se na sedmom mestu sa ljubavnim izlivom posvećenim njegovoj drugoj ženi – Ani Bolen.

Na desetom mestu ankete koju je sprovela britanska kompanija za životno osiguranje “Beagle Street” kako bi podstakla Britance da budu romantičniji 14. februara, obreo se Džimi Hendriks s pismom “maloj devojčici”.

Podelite sa prijateljima
Komentari