Naš Svet > Zdravlje > POSTOJE 4 TIPA STOMAČNOG SALA: SAZNAJTE KOJI JE VAŠ I KAKO…

POSTOJE 4 TIPA STOMAČNOG SALA: SAZNAJTE KOJI JE VAŠ I KAKO DA GA ELIMINIŠETE

Pre nego što počnete sa strogom dijetom kako biste eliminisali suvišne centimetre oko vašeg struka, prvo saznajte koji tip stomačnog sala imate i šta treba da uradite.

Stomak koji liči na izduvanu gumu

Ovaj oblik stomačnog sala nastaje zbog dugotrajnog sjedenja u istoj poziciji i nepokretnosti tijela. Pored toga, konzumiranje slatkiša može dodatno da pogorša problem. Ako se borite sa ovim oblikom stomačnog sala, smanjite i unos alkohola i gaziranih pića. Najlakši način da ga se rešite jeste da počnete da se zdravo hranite. Takođe, krećite se češće, prenosi “Dnevni“…

Stomak uzrokovan stresom

Nisko zaobljeno stomačno salo obično “pogađa” perfekcioniste, ali i one koji imaju problema sa probavom i oticima. Jedini način da ga se rešite jeste da prestanete sa upražnjavanjem prakse preskakanja obroka te da izbegavate konzumiranje brze, nezdrave hrane i velikih količina kofeina.

Niski stomak

Mekani stomak u donjem delu abdomena obično se povezuje sa konzumiranjem jednolične hrane i sedenjem. On se može „pojaviti“ i kod mršavih ljudi koji, jednostavno, nisu dovoljno aktivni. U ovom slučaju najvažnije je kretanje u kombinaciji sa raznovrsnijom ishranom i sveže ceđenim sokovima i drugim zdravim napicima koji utiču na smanjenje sala.

Nadutost

Naduveni stomak uglavnom se javlja kao posledica intolerancije na hranu, alergija ili obroka koji sadrže male količine vitamina i minerala. Trebalo biste konzumirati napitke koji pozitivno utiču na probavni sistem i smanjuju nadimanje. U ovom slučaju vam nije potrebno preterano vežbanje već izbalansirana ishrana.

Ishrana igra ključnu ulogu u eliminisanju sala sa predela stomaka, ali i ostalih delova tela, kao što su butine i zadnjica. Takođe, imajte u vidu da je fizička aktivnost, a posebno određene vrste vežbi, od presudnog značaja.

Podelite sa prijateljima
Komentari