Naš Svet > Žena > Prirodne maske koje najbolje čiste mitisere

Prirodne maske koje najbolje čiste mitisere

Miteseri su nakupine izlučenog prirodnog sebuma u porama. Ove male crne točkice najčešće prekrivaju nos, bradu i čelo, a sklonija im je masna koža jer luči više masnoća.

Nečistoću najbolje čiste kreme na bazi vitamina C i B3, ali prvi rezultati vide se tek nakon šest do osam tjedana kad se stanice kože obnove. Mitesere čiste i namirnice iz kuhinje, a preporučuje se da maske nanosite jednom tjedno, piže Ženski kutak

Cimet

U posudi treba pomiješati jednu žličicu mljevenog cimeta sa dvije žličice meda. Pastu potom nanesite na na kritične točke i ostavite je da djeluje barem 15 minuta prije nego što je isperete.

Limunov sok

Odličan saveznik u borbi protiv mitesera je limun jer je bogat vitaminom C. On sužava pore, uklanja mrtve stanice kože i prirodno je dezinficira. Dovoljno je iscijeđeni limunov sok nanijeti na lice i ostavite da djeluje oko pola sata, nakon čega treba ga isperete mlakom vodom.

Zeleni čaj

Zeleni čaj prvo treba skuhati, a zatim ohladiti na sobnoj temperaturi. Nakon toga vatom ga nanesite na mitesere i isperite lice nakon 10 minuta. Antioksidansi iz čaja pomažu u čišćenju sebuma i smanjuju upalne procese na koži.

Med

Zagrijte žlicu meda, pričekajte da se ohladi na sobnoj temperaturi, azatim ga nanesite na lice. Pazite da med ne bude previše vruć. Ostavite masku da djeluje 10 minuta i isperite mlakom vodom. Med čisti mitesere i ujedno djeluje antibakterijski.

Podelite sa prijateljima
Komentari