Naš Svet > Žena > Tina je oduvijek bila debeljuca: “U godinu i pol izgubila…

Tina je oduvijek bila debeljuca: “U godinu i pol izgubila sam čak 80 kilograma”

Zbog svoje gojaznosti ponekad je razmišljala o suicidu. A onda je prelomila. Danas ima 70 kg…

Tina Tadić (19) iz Splita godinama je trpjela uvredljiva dobacivanja, piše “24sata“…

“Znala sam uzeti sladoled od dva litra i pojesti ga dok sam gledala seriju. A prije toga pojela bi nekoliko sendviča”, kaže Tina Tadić koja je sa 17 godina imala 150, a u zadnjih godinu i pol uspjela je skinuti 80 kg…

“Prije nego sam odlučila smršavjeti, mnogi su mi sugerisali da idem na dijetu. Ja sam ih ignorisala i govorila da počinjem od sutra, ali sam uvijek pronalazila razlog za odgodu do nekog drugog sutra. Tako je to trajalo sve dok jednu večer nisam sama sa sobom odlučila obračunati se s debljinom”, počinje svoju priču Tina te ističe kako nije odustala ni kada joj se tijelo bunilo, ni kada je osjećala da psihički pada. Oduvijek je bila debeljuca.

Tina Tadić – 24sata.hr

“Kad se ekipa s kojom sam se kao dijete družila odjednom negdje raselila ostala sam sama. Često mi je bilo dosadno kod kuće. I tako ispred televizora cijeli dan. Napravila bih sendvič i shvatila, onako dječje, da mi nekako čini dobro. Pa bih napravila još jedan. Nakon toga bi navalila na sladoled. Moji roditelji su se zabrinuli, čak su me vodili doktoru da vide je li neki poremećaj, ali naravno da nije bio. A ja sam samo jela i jela”, prisjeća se Tina.

Tina Tadić – 24sata.hr

U školi su joj govorili “eno one stokilašice”. To ju je psihički uništavalo, ali je nije podstaklo da smršavi već se tješila s hranom. Kad je došla do 140 kilograma otišla je na bolničku dijetu, ali bez efekta. Dobila je čak više od deset kilograma. A onda je prelomila. Krenula je u bitku s kilogramima. Iz temelja je promijenila prehranu.

“Bazu moje prehrane činilo je mnogo voća i povrća, nešto žitarica, vlakna… Ništa mi ne nedostaje, ni hljeb ni slatko, ništa. Brzo sam shvatila da mi je voće i povrće sasvim dovoljno, ali naravno da bi se tijelo ponekad bunilo. No ustrajala sam, a i zdravlje mi je općenito sasvim dobro”, kaže Tina koja je nedavno obavila i prvu od četiri operacije zatezanja viška kože.

Prvo se riješila kože na trbuhu, a ostaju joj još nadlaktice, bedra i prsa.

“Sa trbuha su mi skinuli dužinskih 36 centimetara kože i imam 100-njak šavova koji se ne bi trebali vidjeti. Nakon što obavim sve operacije i oporavim se, vraćam se vježbanju. Posebno zahvaljujem dr. Miru Ercegoviću i dr. Zdravku Roji na svemu što su učinili za mene”, zaključila je simpatična Splićanka, koja danas ima 70 kilograma.

Podelite sa prijateljima
Komentari